5 Aralık 2007 Çarşamba

TEL KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ

ÇOK GEÇİKMİŞ BİR TARİFİ YAZIYIM HEMEN YİYENLER ÇOK BEĞENİYOR BAKALIM SİZ NE DERSİNİZ

1 kilo süt
1 paket sanayağı
6yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker....... önce bu tarife göre tavuk göğsünü pişiriyoruz sonra ayrı 1 yerde 1 paket krem şantiyi sütle çırpıp bir kenarda bekletiyoruz tavuk göğsü ve krem şanti soğuyunca ikisini birbirine katıp çırpıcağaız

sonra büyük bir dikdörtgen tepsiye göre 250 gr tek kadayıfı alıp 1 gün önceden olucak iyice kurutacağız ve elimizle kıracağız yani minik minik olucak evet kadayıf kurudu bir tava içinde kadayıfı yarım paket katı yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz içine 2 yemek kaşığı şeker ve zevke göre 1 yemek kaşığı tarçını ve cevizi ekliyip şöleee bir çeviriyoruz tekrar ve soğumaya bırakıyoruz .

tavuk göğsü soğudu krem şantiyi içine katıp iyice çırptık . kadayıf soğuduysa eğer tepsinin altına önce az bir miktar kadayıfı incecik döşeyelim üstüne tavukgöğsünü dökelim kalan kadayıfı tekrar üste serelim üstünü isteğe göre süsleyebiliriz

afiyet olsun resimler hafta sonu geliyor ozaman daha iyi görürüsünüz

Hiç yorum yok: